KONTAKT OSS

Bygg smartere med Bewi

Bewi byggesystem har tatt bransjen med storm de seneste årene til tross for at produktet de leverer stort sett bare er luft.

Bewi startet med produksjon av fiskekasser i 1980 på det lille øysamfunnet Frøya utenfor Trondheim. I dag eksporterer bedriften mer enn åtte millioner fiskekasser i året og har siden sin spede begynnelse vokst til å bli en totalleverandør innen næringsmiddelembalasje, teknisk embalasje og byggesystemer. Spesielt interessant for entreprenører som Witor, er Bewi sitt byggesystem.

KONTAKT OSS

Skal du bygge?

Vårt fokus er kvalitet og fornøyde kunder! Og vi yter vårt ytterste for at hvert eneste hjem vi bygger skal bli så bra som det kan bli.
KONTAKT OSS

Bewi byggesystem

Bewi byggesystem er et isolerende forksalingssystem bestående av blokker konstruert av ekspanderende polystyren (EPS). Blokkene kan sammenlignes med hule legoklosser som settes sammen på byggeplassen alt etter hvilken form bygningen skal ha. Systemet bindes sammen av plastbroer og forankringsskinner. Plastskinnene er i tillegg anvisere for armeringen som trengs til betongen som senere helles ned i blokkene. Forankringsskinnene som i hovedsak fungerer som feste til plastskinnene har også en dobbeltfunksjon da de fungerer som feste for innvending og utvendig kledning i etterkant. I sum danner Bewi sitt byggesystem et solid grunnlag for oppføring av bygninger på inntil tre etasjer over terrenget.

Ledende i Norden

Bewi byggesystem ble lansert på begynnelsen av 2000-tallet. Før den tid har lignende systemer vært tilgjengelig på markedet i flere tiår. Likevel, Bewi sin variant har i økende omfang tatt markedsandeler og høstet en rekke annerkjennelser for sitt produkt etter lanseringen. I dag er Bewi en av de ledende leverandørene i Norden i et markedssegment ned høy konkurranse og innovasjon.

Luft i miljøvennlig drakt

EPS som er råmaterialet byggesystemet er konstruert av, består av kun to prosent materiale og 98 prosent luft. Denne sammensetningen gjør at byggesystemet er enkelt å transportere og termisk effektivt. Isoleringseeffekten skapes av den stillestående luften mellom lagene i materialet. Dessuten har Bewi lyktes med å produsere EPS-materialer som er 100 prosent resirkulerbare. Dette medfører mindre karbondioksidutslipp ved at en unngår at restavfall brennes slik det er gjort tidligere.

Bewi er markedets mest fleksible proffsystem. Produktet forhindrer soppdannelse, isolerer svært godt og skaper et godt inneklima uten skadelige gasser. Dessuten er dette en effektiv byggemetode med opp mot 40 prosent besparelse i tidsbruken sammenlignet med eldre og mer tradisjonelle byggemetoder. Samtidig oppfyller Bewi byggesystem alle de strenge byggekravene som stilles til bygninger i dag, opplyser regionansvarlig i BewiSynbra Group, Ove Eidsvåg.

Enklere og mer effektivt

Produktet har som nevnt blitt tatt godt imot av byggebransjen i Norden. For entreprenøren Witor, er det en rekke fordeler som gjør at de velger dette byggesystemet. Tor Øyvind Skaug, daglig leder, forklarer.

For vår del er det viktig at vi gjør en skikkelig god jobb som kunden blir fornøyd med. En del av jobben er derfor å samarbeide med leverandører som vi vet har gode produkter. Bewi sitt byggesystem skaper tette bygningsmasser som oppfyller kravene og gir godt isolerte hus. Dessuten er det raskt å bygge med og hyggelig at produktet produseres i Norge. Det gjør ting enklere i mange sammenhenger.

Motta kampanjer og nyheter

Boliger til salgsNyheter og prosjekter


Våre prosjekter

By |2019-12-05T10:09:02+01:00november 20th, 2019|Artikler|